Wandelcoaching

Delen op social media:

Kom in beweging, voel je fit en in balans

Waarom coach ik buiten?
Omdat actief coachen tijdens het wandelen in de natuur iets extra's geeft. Niet alleen het naast elkaar lopen werkt heel prettig. Je bent in beweging en ontspant, en daardoor komen je gedachten en ideeën ook los. De natuur heeft een rustgevende invloed op je, en je voelt je vrijer dan in een duffe kantoorruimte. Daarnaast neemt de productie van stresshormonen af en wordt er een feelgood stofje (endorfine) aangemaakt. Hierdoor kom je al snel dichterbij jezelf en je gevoel, en kun je makkelijker keuzes maken of tot nieuwe ideeën en inzichten komen. 

Door een coachwandeling wordt het helder in je hoofd en kun je makkelijker naar je hart luisteren.

voor een gratis kennismakingsgesprek en laat een frisse wind door je hoofd waaien. Of bel me op 06-83554192.


'Ik wil je nogmaals bedanken voor de stappen die ik bij jou heb kunnen maken. Inmiddels weet ik dat ik voor die baan ben aangenomen, dus dat is goed nieuws. Ik ben heel benieuwd wat ik er daar van ga vinden, maar met de bagage uit onze gesprekken ga ik er wel met veel meer vertrouwen beginnen'.
(Iris)

'Via de website van MAMcoaching heb ik een coachwandeling onder begeleiding van Yura gewonnen. Samen maakten we een wandeling van een uur over het prachtige landgoed Broekhuizen. Door de goede vragen die Yura stelde, kwam ik al wandelend op inzichten om meer balans te vinden in mijn leven. Yura komt niet met onuitvoerbare plannen, maar met concrete handvatten waar je direct mee aan de slag kunt. Een aanrader!'

(Karin)

'Ik heb meegedaan aan de wandelcoachdag, omdat ik beter zicht wilde krijgen over wat ik vind van mijn balans tussen werk en privé. Yura is open, nodigt je uit tot vertellen en weet snel door te vragen naar de kern. Met het gebruik van een voorbeeld uit de natuur kreeg ik weer nieuw inzicht in welke waarden voor mij belangrijk zijn. Daarnaast gaf Yura praktische tips over hoe op het werk op een ontspannen en effectieve manier aan de slag te gaan'.
(Marleen tijdens de Nationale Wandelcoachdag 2016)

'De wandeling was prettig. Ik vind het inspirerend om al lopend te vertellen, heroverwegen en uit te pluizen wat er rondom een thema speelt. Yura is toegankelijk en open. Bedankt voor de mogelijkheid om kennis te maken met wandelcoaching'.
(Ingrid tijdens de Nationale Wandelcoachdag 2015)

Wat zijn de voordelen van de natuur?
Er worden steeds vaker onderzoeken gedaan en artikelen gepubliceerd over de voordelen van de natuur. Twee voorbeelden:
'Wandelen in de natuur is beter dan medicijnen'
of 'Voel je goed met vitamine G'
Hieruit blijkt dat de natuur verlichting brengt bij stress, hoofdpijn, rug- en nekklachten, hoge bloeddruk, burnout-klachten, etc.


'Absolute toegevoegde waarde: het buiten bezig zijn. Door te lopen en met de natuur te zijn, gaat het praten veel makkelijker. Ik kwam ook makkelijker de diepte in bij een onderwerp. Yura is zelf een werkende moeder, ze weet dus hoe het is om een gezin en baan, en jezelf en je vriendenkring draaiende te houden. De opdrachten zijn niet zweverig, erg praktisch toepasbaar'.
(Miranda)

'Hoe fijn was het om een coachwandeling te maken met Yura. Het voelde direct goed. Ze komt met tips waar ikzelf al lang niet meer aan dacht. 
Wat mijn ogen open heeft gemaakt is het indelen van je tijd op energieniveau en vooral NIET op tijd. En dat vergt tijd, gaf Yura al aan, maar zeker het proberen waard. Ik neem nu bewust meer tijd voor mezelf en dat voelt echt heel goed'.
(Esther tijdens de Week van de Opvoeding)

'Yura is een rustige coach, heel betrokken, ze helpt je echt op weg om anders met dingen om te gaan. Ze steunt je, je kunt altijd bij haar terecht. En de manier van coachen tijdens een wandeling heb ik als heel prettig ervaren'.
(Susan)

'Yura heeft veel geduld en kan goed luisteren. Ik heb van haar geleerd mij te ontspannen en naar mijn eigen IK te luisteren. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mij veel beter kan ontspannen en meer kan genieten van het leven en mijn gezin'.
(Gabriëlle)


We gaan samen wandelen met jouw eigen coachvraag of thema. De natuur helpt je om je beter te voelen, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. En zo helpt het jou met het bereiken van je doelen, vanuit je levenswaarden en je hart.


Wat zijn de mogelijkheden?

Locatie: de coachwandelingen zijn in principe op landgoed Broekhuizen (aan de rand van Leersum/Utrechtse Heuvelrug), op landgoed Beerschoten (aan de rand van De Bilt, vlakbij Utrecht) of op landgoed Rhijnauwen (Bunnik, aan de rand van Utrecht) maar kunnen ook plaatsvinden op andere locaties. Ik vertel je graag alle mogelijkheden.

Kijk bij de tarieven voor een compleet overzicht van de kosten.

Werkdagen: maandag t/m zaterdag.

Weet je niet wat goed bij jou past? Mail of bel me dan.
TIP: er wordt vaak gestart met een coachtraject van 3 gesprekken, met daarna nog de mogelijkheid tot verlenging. En ook de Strippenkaart is favoriet, die is nl. 'onbeperkt houdbaar' en: 5 halen, 4 betalen.  

voor een gratis kennismakingsgesprek en laat een frisse wind door je hoofd waaien. Of bel me op 06-83554192.'Yura heeft me meegenomen een prachtig stukje natuur in. Met weinig woorden, oog voor de omgeving en mijn verhaal. Persoonlijke aandacht. Precies dat wat ik nodig had. Een onafhankelijke blik. De vraag op een kruising in het bos. Waar sta je nu, waar wil je staan. Die laat me niet meer los!'
(Maud)

'Heel fijn en heel effectief. Er is veel aangekaart en behandeld in relatief weinig tijd. Ik heb veel over mijzelf geleerd en veel in de natuur gevonden wat mij heeft geholpen. Yura heeft mijn doelstelling met twee handen aangepakt, en mij op een prettige, warme manier verder geholpen. Doelgericht, maar ook persoonlijk, serieus, en daarnaast ook gezellig en open.
(Lisa)

 

Een nieuw pad of iets achterlaten ...


In de natuur zie je symbolen die op dat moment bij jouw situatie of gevoel horen. De natuur fungeert als een spiegel voor de antwoorden die je zoekt. Je zult merken dat je wandelend ontspant en dat je hoofd helder wordt voor het maken van een stap of keuze die je dichter bij jezelf, bij je hart brengt.
Zo kun je tijdens de wandeling bijvoorbeeld een nieuw pad inslaan en een keuze maken. Of je kunt aan het einde van een wandeling iets meenemen of juist achterlaten.


'Yura straalt veel positieve, vrolijke energie uit. Ze straalt ook vertrouwen en veiligheid uit, waardoor ik me erg op mijn gemak voelde. Ik voelde me vrij om mezelf te laten zien en kon zo dus aan mijn ontwikkeling werken. Ik heb ook veel gehad aan de creatieve werkvormen die ze inzette: het kaartenspel en de wandelcoaching. Dat hielp om uit mijn hoofd naar mijn gevoel te gaan'.
(Suzan)

'Als je integere coaching wil waarbij je jezelf en je blokkades wilt leren herkennen en waarbij je lekker buiten in de natuur kunt zijn, dan zou ik zeker naar Yura gaan. Zij neemt je serieus, ze geeft je vertrouwen en geeft je inzichten zonder dingen op te leggen.
(Monique)


Denk aan goede (wandel)schoenen en gepaste kleding bij koud, warm of nat weer. 

De technieken heb ik geleerd van Nanette Kant, één van de pioniers van wandelcoaching. Zij gebruikt de omgeving als natuurlijke hulpbron. Daarnaast heb ik een training gevolgd bij het Atma Instituut.
voor een gratis kennismakingsgesprek en laat een frisse wind door je hoofd waaien. Of bel me op 06-83554192.

Klik hier voor alle tarieven van MAMcoaching op een rijtje
 

 
Afspraken 
Ik stuur je een bevestigingsbrief, waarin alle afspraken staan vermeld over o.a.: de coachvraag, de prijs van het traject of gesprek, de duur van het traject of gesprek, annuleren, factureren en de datum van de eerste afspraak.

Ik werk volgens de Algemene Voorwaarden van de NOBCO en ben als geregistreerd coach aangesloten bij deze beroepsvereniging. Meer informatie over de NOBCO kun je lezen op www.nobco.nl

Heb je hier nog vragen over? Laat het me weten via info@mamcoaching.nl of bel me op 06-83554192.